úterý 5. března 2013

Opava

O víkendu se konaly první závody orienťáku v letošním roce. V Opavě. Vůbec jsem nevěděla co mám od tohoto města očekávat. Jaké bude. Představovala jsem si ho staré, oprýskané, šedivé.
Opava je však krásné, čisté město plné zeleně a širokých ulic. Jsem naprosto nadšená. Už dlouho jsem tak krásné město neviděla. Na první pohled jsem se zamilovala :-)







A tady jsme objevily s Janou naprosto luxusní cukrárnu. Krásný světlý interiér se židlema a osvětlením od uměleckého kováře. Kávu měli vynikající a zákusky - hmmmm, mňam :-)
Já měla obří pusinky spojené malinovým krémem a Jana creme brule s jahodama.


Překvapili mě i obyvatelé. Velice milí a vstřícní. Ochotní pomoct a poradit. A tak ochotnou městskou policii jsem ještě nezažila. Nejen, že nám nedali pokutu, když nás chytili jak jedeme centrem náměstí po pěší zóně :-), ale dokonce našli, kde bydlíme, ukázali cestu, jeli s námi a zavolali paní majitelce, kde že můžeme parkovat. To jen potvrdilo mou dlouholetou domněnku, že na Moravě (ať severní nebo jižní) jsou lidé milejší, vstřícnější a ochotnější. Víc v pohodě. A po víkendu v Opavě bych dodala - i usměvavější :-))

2 komentáře:

  1. Hezký den,ráda občas nakouknu k vám,a co nevidím-OPAVA-moje rodné městečko,před 6 lety jsme se přestěhovali na Břeclavsko a Opava mi tááááák chybí....jsem nadšená,že se vám Opava líbí,já ji považuju za takovou malou českou Paříž-v létě,když sluníčko teprve vstává,čistí se ulice a celá pěší zóna se promění v mlhavý opar jak se pokropené dlažební kosky oteplují a i v neděli ráno se můžete posadit do předzahrádek už otevřených kavárniček a pozorovat ruch ulice v naprostém tichu nerušeni auty.....opravdu doporučuji výlet v létě-je to takováááá náááádhera...hmm,nechala jsem se trošku unést,prostě Opava mi navždy zůstane v srdíčku.....Zuzka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Zuzko, naprosto vašemu unešení rozumím. Mám to stejné, co se týče mého milovaného rodného Hradce Králové a můžu naprosto směle říct že, pro mě, těsně na druhém místě je Opava. Souhlasím se vším co jste napsala a moc ráda bych se tam v létě ještě na pár dní podívala. Přirovnání k Paříži je rozhodně na místě. A co se týče břeclavska, i tam je nádherně - studovala jsem 5 let v Lednici :-)) Děkuji za reakci a za poznání, že na tyhle stránky občas někdo další jukne :-))) Mějte se krásně a krásné velikonoce, Maru

      Vymazat